Hrvatska je jadranska srednjoeuropska zemlja. Smještena je između Slovenije na Zapadu,Mađarske na Sjeveru, Srbije;Crne Gore,te Bosne i Hercegovine na istoku. Od susjedne Italije dijeli je Jadransko more.

Dolazak u Hrvatsku olakšava dobra prometna povezanost do svih regija koje odišu prirodnim ljepotama, te do prekrasnih plaža kristalno plavog i čistog Jadranskog mora.

Hrvatska ima površinu kopna od 56.538 km2,te obalnog mora oko 31.900 km2. Morska obala duga je 5.835 km, a ima 1.185 otoka i otočića na koje pripada 4.058 km obale. Naseljeno je 66 otoka.

U Hrvatskoj živi 4.437.460 stanovnika, dok u glavnom gradu Zagrebu živi 779.145 stanovnika.

U Hrvatskoj postoje dvije klimatske zone. U unutrašnjosti prevladava umjerena kontinentalna klima i djelomice planinska, dok uzduž jadranske obale vlada ugodna mediteranska klima s mnogo sunčanih dana.

Netaknuta priroda Hrvatskih nacionalnih parkova te raznolikost biljnog i životinjskog svijeta, nikoga neće ostavit ravnodušnim. U Hrvatskoj danas ima 8 nacionalnih parkova, i to su: Brijuni, Kornati, Krka, Mljet, Paklenica,Plitvička jezera, Risnjak i Sjeverni Velebit čija netaknuta priroda zauzima gotovo 8 % Hrvatske.

Hrvatska ima bezbroj značajnih povijesnih i kulturnih spomenika kao na primjer: Arena u Puli, Dioklecijanova palača u Splitu, Stara jezgra Dubrovnika, Eufrazijeva bazilika u Poreču, Rimski grad u Trogiru, Katedrala sv. Jakova u Šibeniku…

Jeste li znali: 1906. godine Hrvat po imenu S. Eduard Penkala izumio je i patentirao prvo pero i prvo nalivpero, Riječ kravata je hrvatski izum, kada je jedan Hrvat u 17. stoljeću običavao staviti oko vrata komad robe kao modni detalj, Na četiri lokaliteta Velog Brijuna pronađeno je više od 200 otisaka stopala dinosaura, strašnih gmazova koji su Zemljom vladali u razdoblju mezozoika, UNESCO i Hrvatska vlada proglasili su 2006-u godinom Nikole Tesle. Tesla je 1882. otkrio načelo okretnog magnetskog polja. Ovim svojim genijalnim otkrićem Tesla je omogućio izradu prvih elektromotora izmjenične struje…